Bitcoin Paints Two Bearish Signals as Price Holds $13K; What’s Next?

Bitcoin wil een periode van uitverkoop tegemoet zien, omdat de dagkaart de aanwezigheid van twee historisch accurate, bearish indicatoren laat zien.

Het eerste van deze signalen is TD9 Sequential, een combinatie van negen opeenvolgende kaarsformaties in een bepaalde richting, gevolgd door een omkering. In termen van leken betekent TD9 een keerpunt in de vertekening van een actief of een index; het is populair bij aandelen- en grondstoffenhandelaren.

Ondertussen is het tweede signaal dat een neerwaartse trend in de Bitcoin-markt voorspelt Doji. Het weerspiegelt een kandelaar waarvan de openings- en sluitingskoersen bijna exact hetzelfde zijn. Handelaren behandelen Doji als een indicator voor de omkering van de trend.

De Double-Trouble Setup

Bitcoin was in een sterke opwaartse trend voordat het de TD9 Sequential en Doji indicatoren op de daily chart bevestigde. De cryptocurrency steeg met bijna 35 procent omdat het boven cruciale weerstandsniveaus brak, waarvan de laatste $13.000 was. Toch suggereren de genoemde indicatoren dat de rally bruist.

Bitcoin vervolledigt de TD9 Sequence cyclus zoals het ook een Doji kaars verft.
Een pseudonieme analist woog:

„Een TD Sequentiële groene „9“ (toch, onvolmaakt) op een dagelijks tijdsbestek en een klassieke Doji kaars op hetzelfde moment. In de meeste gevallen wordt het gevolgd door een prijsdaling.“

Het sentiment rimpelde elders naarmate meer handelaren spraken ten gunste van een bearish reversal. Daytrader Nico, bijvoorbeeld, tweette deze dinsdag over de TD9 Sequence indicatoren uit de recente geschiedenis, wat bevestigt hoe elk van hen een volledige omkering van hun vorige trends volgde.

Bitcoin-handelsopstelling, zoals gepresenteerd door Nico.
„Structuur [is] vergelijkbaar met medio oktober, waar het een beetje meer rond 13k (gele trendlijn zou moeten houden). Daarna verwacht ik voortzetting naar de bovenkant (~14k). Een lont in het rode gebied is ook iets dat kan gebeuren als gevolg van de komende Amerikaanse verkiezingen“.

Wereldanalisten hebben gewaarschuwd voor de onzekerheid in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 3 november. Het is vanwege een langdurig uitstel van het Amerikaanse Congres dat, zoals House Speaker Nanci Pelosi en Treasury Secretary Steven Mnuchin geloven, niet voor de verkiezingsdag zal worden afgerond.

Een gebrek aan dollarliquiditeit verwacht investeerders in de veiligheid van contant geld en op contant geld gebaseerde instrumenten te drijven. Dat kan op zijn beurt weer schadelijk zijn voor activa zoals Bitcoin die zich tot nu toe sterk hebben verzet tegen het eerste coronavirusstimuleringspakket van ongeveer 3 biljoen dollar, dat in april 2020 werd aangekondigd.

Bitcoin: $12.5K en Rebound

Analisten verwachten dat de volgende neerwaartse trend zwakker zal zijn, gezien de langetermijnfundamentals die worden geleid door de vooruitzichten van het volgende stimuleringspakket, evenals het bestaande expansieve beleid van de Federal Reserve, dat ultralage rentetarieven en oneindige obligatiekooiprogramma’s omvat.

„Hoe sterker de stijgende trend, hoe zwakker de terugtrekking van die ‚9,“ zei de pseudonieme analist.

BTC/USD handelde ten tijde van dit schrijven tegen 13.135 dollar. De analist verwacht dat het zal dalen tot $12.500 in het volgende been naar beneden, gevolgd door een rebound naar $14.000.

Comments are disabled