Als Bitcoin (BTC) voorbij 23.500 dollar beweegt, vraagt Guggenheim CIO om 400.000 dollar prijsdoel.

Guggenheim CIO Scott Minerd zegt dat de ongebreidelde gelddruk van de Federal Reserve in combinatie met de Bitcoin-schaarste een gunstige zaak is voor de BTC. Zo verwacht hij dat BTC omhoogschiet naar $400.000 waarin het dicht bij de wereldwijde goudmarktkapitalisatie zal zitten.

Bitcoin (BTC) is op de been als investeerders de cryptokringen overspoelen met massale kooporders. Op donderdag 17 december schommelde de BTC-prijs helemaal naar zijn nieuwe recordhoogte van $23.500. Sindsdien heeft BTC slechts marginaal gecorrigeerd en handelt het sterk op $23.101 in de perstijd.

Net zoals de Bitcoin-stierenrally niet te stoppen is, blijven instellingen hun steun voor Bitcoin betuigen. In een gesprek met Bloomberg TV op dinsdag liet Guggenheim’s chief investment officer Scott Minerd nog een bom vallen. Minerd zei dat Bitcoin (BTC) volgens hun onderzoek op basis van fundamentals uiteindelijk helemaal tot een doelwit van $400.000 kan klimmen.

Minerd voegt hieraan toe dat de „ongebreidelde gelddruk“ van de Federal Reserve in combinatie met de schaarste van Bitcoin Trader een gunstige zaak is voor de activaklasse.
Vorige maand diende Guggenheim Partners bij de Amerikaanse SEC een aanvraag in voor $500 miljoen aan Bitcoin voor haar $5 miljard aan Macro Opportunities Fund. Bovendien is de investeringsgigant bereid te investeren in BTC via de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Tijdens zijn recente interview voegde Minerd er ook aan toe dat Bitcoin veel eigenschappen heeft zoals goud. Na het plaatsen van zijn commentaar heeft Bitcoin alweer 15% bij elkaar gebracht.

Veel marktanalisten hebben Minerd’s woord opgepikt en hebben daarna bullish statements gegeven. In een rapport zei Bloomberg Inlichtingenstrateeg Mike McGlone:

„De laagste jaarlijkse Bitcoin-volatiliteitsmeting ooit ten opzichte van goud en de aandelenmarkt tegen het einde van 2020 kan het prestatievoordeel van de crypto in 2021“ ondersteunen.

BTC-prijsdoel kan hoger zijn als instellingen met spoed de Bitcoin aannemen.
Terwijl sommige instellingen openlijk hun interesse in Bitcoin (BTC) hebben verklaard, hebben andere het in het geheim gepakt. In de afgelopen twee dagen zijn er meerdere van dergelijke bekendmakingen geweest. Hedgefondsmanager Alan Howard heeft zich aangesloten bij het institutionele crypto-bedrijf One River Digital. De twee investeerden samen 600 miljoen dollar in Bitcoin in november onder het prijsniveau van 16.000 dollar.

One River Digital heeft begin 2021 in totaal $1 miljard aan Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) investeringen toegezegd. Op dezelfde manier heeft de Britse investeringsgigant Ruffer LLP ook $700 geïnvesteerd in Bitcoin, in november 2020.

Na Guggenheim’s recente prijsvoorspelling van Bitcoin merkte Seth Ginns – het hoofd van de crypto-investeringsmaatschappij CoinFund – op dat dit zeer optimistische signalen zijn. Hij verhoogde zijn BTC-prijsdoel verder tot 1 miljoen dollar.
Bij een BTC-prijs van $1 miljoen zal het twee keer zoveel waard zijn als de totale wereldwijde goudreserves. Nou, Ginns merkte ook op dat zijn bedrijf de afgelopen maanden veel vragen heeft ontvangen van verzekeringsmaatschappijen, hedgefondsen en andere instellingen.

Comments are disabled